Benvinguts al meu Bloc

dijous, 23 de febrer del 2012

Pràctica 2. Fem un Bloc


 
Què és un bloc? Un bloc o webloc, és un lloc web periòdicament actualitzat que recopila cronològicament textos o articles, apareixent primer el més recent. Habitualment, els lectors poden escriure els seus comentaris i l'autor donar-los resposta, de manera que és possible establir un diàleg. L'ús o temàtica de cada bloc és particular, els hi ha de tipus personal, periodístic, empresarial o corporatiu, tecnològic, educatiu, etc.
Com fer un bloc? Primer, anem a la pàgina de Google i entrem a “blogger”. Com que ja tenim un compte gmail, creat en la pràctica 1, el ficarem i començarem a crear el bloc. Li posarem el nom que vulguem, en aquest cas l´hem posat DCAD i el nostre nom. Una vegada creat cadascun el dissenyarà al seu gust.
Com modificar el teu bloc? Per a fer una nova entrada en el nostre bloc, punxarem en la icona del llapis. Li podrem posar títol i modificar-lo en qualsevol moment. Les entrades poden ser de molts tipus: enllaços, imatges o vídeos entre altres. Per als enllaços, hem de seleccionar el text que volem que ens aparegui com un enllaç i tot seguit anar a la pestanya enllaç (situada en la part superior). Quan hem punxat sobre aquesta opció ens apareix una finestra on hem de pegar en text seleccionat així com escriure l'adreça web on volem que ens porti. Per a inserir una imatge, punxem en la icona que ens apareix amb un símbol d'una imatge, una vegada hem entrat seleccionem la imatge i la pujem al bloc. Podem agafar una imatge des de qualsevol lloc del nostre ordinador, no és necessari que la descarreguem (aquestes opcions apareixen en la part esquerra de la finestra). A l´igual que una imatge, també podem inserir un vídeo, per això fem la mateixa operació que abans però en aquest cas, punxarem en la icona de vídeo. També podem pujar un vídeo des de YouTube al nostre bloc. Podem fer-ho de diferents formes. Una d'elles és des de disseny-->afegir vídeo (seleccionar directament des de YouTube). Una altra forma és copiant el codi HTML, per a això anem a l'opció HTML (dalt a l'esquerra), seguidament anem a YouTube i copiem el codi HTML del vídeo (pestanya Share-->Embeb), ens apareixerà el codi aquest el copiem i el peguem en l'HTML que hem obert prèviament en el bloc. Finalment, us aconselle etiquetar les entrades, ja que després ens resultarà més fàcil trobar-les. Això es realitza des de l'opció etiquetes.
Ací vos deixe un vídeo de com fer i modificar un bloc.

divendres, 17 de febrer del 2012

Pràctica 1. Google Docs

- En aquesta primera classe hem treballat amb Google docs.
- Per a poder començar amb ell, hem d´obrir-nos un conte gmail.
- Per a crear un document, li donarem a nou ( a la part esquerra) i triarem l´opció del tipus de document que desitgem (document, presentació, full de càlcul, carpeta nova, formulari...). Hem de saber, que Google docs el guardarà de forma automàtica.
- Qualsevol document creat, pot ser compartit, o bé per a llegir-lo o per a ser modificat per les persones que nosaltres designem, prèviament hem d´haver introduït les direccions dels nostres contactes: (compartir – afegir  a persones- escrius el contacte- “pot editar, llegir...”- compartir- guardar).
- També aquests documents creats els podrem compartir al nostre blog de la següent forma: compartir-publicar/insertar -copiem el codi https//.... i de forma automàtica va al nostre blog.
- Una altra opció que ens ofereix Google docs es la de poder pujar documents de Word mitjançant l´opció de fitxers.
En definitiva podem dir que Google docs és una eina per a treballar de forma cooperativa en la xarxa, amb la qual s´estalvia temps, gràcies a la facilitat d'accés que tenen els membres de cada grup o usuaris.                        
Esta eina dona resposta a les noves modalitats d'aprenentatge i la consecució de noves competències necessàries per a l'alumne i en general per a la societat del segle XXI, com és el tractament de la Informació i la competència digital. A més es fomenta l'aprenentatge col·laboratiu, en definitiva, una petita aportació per a millorar la qualitat educativa.
Ahí vos deixe un vídeo sobre "Treball col.laboratiu "amb Google docs:



Tema 1. TIC i Educació Primària

En aquest primer tema hem vist com influexen les tics a l´educació primària. Ací vos deixe un esquema de les AVANTATGES I DESAVANTATGES de les TIC a l´aula per als alumnes i per als mestres.